top of page
UNDER OVERCHARGE - CASTING
Under Overcharge - Nettside copy.jpg
vitruvian.jpg
UNDER OVERCHARGE

PROSJEKTET
Det bor et energidriv i de fleste av oss - om det være seg kreativt, praktisk eller mellommenneskelig. Men hva skjer når man ikke får utløp for denne energien?

 

Jeg har titt og ofte kjent meg noenlunde slik som på konseptskissen til venstre - og, som mange, kanskje spesielt de siste to årene. Overopphetet av eget brensel, svevende rundt i et saktefilms limbo - nærmest stillstand, av å lide under overladning. Og det er nettopp denne "tilstands-visualiseringen" jeg ønsker å utforske videre med dette prosjektet - støttet av Sparebank1 Samfunnsløftet.


CASTING
Som vist på konseptskissen her; så trengs det øvre halvdeler - i alle former, farger og aldre (over 18), av hen/han/hun. Overkroppene skal kobles digitalt sammen med roterende garnkuler, hvorpå disse skapningene settes inn i forskjellige settinger og landskap.

I utgangspunktet sikter jeg på 10 stk i første omgang, men jeg har foreløpig ikke helt oversikt over hvor lang tid dette tar rent effektmessig. Så det kan hende det blir én - det kan hende det blir 50. Det er ellers viktig for meg å poengtere at castingen gjøres med mangfold og helhet i mente - ikke enkeltperson. Og blir det ikke rom for alle påmeldte i prosjektet akkurat nå i startfasen, så vil konseptet forhåpentligvis utvides etter hvert.

 

Prosjektet honoreres symbolsk med kr 1000,- pr modell. Skulle det bli feks bokutgivelse eller andre fysiske utgivelser, så vil naturligvis alle deltakerne også få et frieksemplar. Det skrives forenklet kontrakt på oppdrag og bruksrettigheter.


HVORDAN / NÅR?
Opptak gjøres i greenscreen-studio i Mosjøen, på ca halvannen times tid. Utsnitt blir fra hofte og opp; vinkel foran, bak og fra siden. Ingen skuespillererfaring er nødvendig, da det kun går på blikk og positur. Opptakstid avtales med hver enkelt, og opptak gjøres fortløpende fra ca midten av mars til mai.

HVOR SKAL DETTE VISES?
Sannsynligvis ett eller flere sted mellom filmfestival, utstilling og fotobok - med muligens mer. Med andre ord, det er altså tidlig i prosjektløpet, men prosjektet legges i utgangspunktet opp til multiformat.


PÅMELDING

Du sender navn, alder og Instagram-profil på post@aleksandernordaas.com - eller som DM til @aleksandernordaas. Eventuelle spørsmål kan selvfølgelig også fint sendes på samme måte :)

bottom of page