"THE HULDRA" - PHOTOGRAPHY BOOK (2021) - PÅMELDING
PÅMELDING

Følgende trengs i forhold til påmelding:


1) Bio og kontakt.

- Navn, alder og sted.

- Mail-adresse (for kontakt), samt Facebook og/eller Instagram (for oppdatert bilde). 

2) Hva du synes er OK i forhold til fotografering, da ut fra billedeksemplene under.

3) Send dette i en mail med emne "Huldra" til post@aleksandernordaas.com

For eksempel kan en påmelding se slik ut:

Aleksander Nordaas, 36, Mosjøen

 

post@aleksandernordaas.com 

facebook.com/aleksander.nordaas 

@aleksandernordaas

1: ABD

2: ABC

3: ABCD

4: ABC

SPØRSMÅL OG SVAR

For de av dere som var med på innspillingen av kortfilmen "Heim", så kommer også dette prosjektet til å gjennomføres i så ryddige og tydelige former og rammer som mulig. Derfor har jeg listet opp en del spørsmål og svar her:

- Når og hvor kommer boka ut?

Jeg har satt meg et mål om å ha boka klar mot slutten av 2020. Dette kommer imidlertid helt an på prosessen. Dersom jeg ser at det kan bli en bedre bok ved å jobbe et halvt år til, så gjør jeg naturligvis det kontra å gi ut noe halvferdig.

Jeg har tidligere gitt ut barnebøkene "Rallskanken" og "Mister Mjukis" selv, og jeg kommer til å stå for utgivelsen på denne også. Bokprosjektet vil sannsynligvis først lanseres som en internasjonal crowdfunding-kampanje, hvorpå trykk og utgivelse kommer i etterkant.

- Vil alle som melder seg på bli med?

Jeg vil prøve så langt det lar seg gjøre å få med alle som melder seg på. Men dette kommer da til syvende og sist an på antall påmeldinger, samt hva jeg har til rådighet av faktisk arbeidstid. Jeg gjør dette prosjektet i kombinasjon med filmvirket mitt, noe som setter en rent praktisk begrensning i forhold til arbeidstimer. Dette er også grunnen til at prosjektet har en ramme på to år, slik at fotografering kan gjøres når det er tid til det.

- Binder man seg til å bli med ved påmelding, eller er det mulig å ombestemme seg?

I forbindelsen med kortfilmen "Heim" var det på det meste 120 påmeldte, men under halvparten stilte til slutt på opptak. Noen ble forhindret fra å delta, men jeg tror kanskje også en del fikk kalde føtter etter hvert som innspillingen nærmet seg. Og det er selvfølgelig lov å få, og det er selvfølgelig lov til å ombestemme seg også her! Ting kan komme i veien, man kan begynne i en ny jobb og så videre. Så nei, påmeldingen er ikke bindende.

Men før boka går i designfasen skrives en enkel oppdragskontrakt med alle og enhver som har vært foran kamera. Uten dette kan ikke bildene publiseres. Og når denne kontrakten er underskrevet,  er det i bunn og grunn for sent å trekke seg. Dette fordi det vil stagnere mye av arbeidet mot boktrykk

- Hårlenge, tatoveringer og slikt - har det noe å si?

Nei. Målet er ikke å ensrettet portrettere huldra i tradisjonell, folketro-korrekt stil. Da tror jeg det ville blitt en ensformig bok. Det jeg ønsker å få til er en kombinasjon, der vi også kommer til å se huldra anno 2020 - slik hun lever blant oss i dag (som noen av oss tror :) ) Og da kan hun fint ha en tatovering, kort hår, ikke hår, én arm, stomi - og så videre. Igjen, jeg ønsker at det unike med boka skal ligge i mangfoldet.

- Er oppdraget honorert? Og hvor lang tid vil en fotografering ta?

I utgangspunktet er ikke oppdraget honorert. For å få dette prosjektet i havn, og for å kunne inkludere så mange som mulig, så må det gjennomføres som et overskuddsprosjekt. Dette fordi det rett og slett ikke er økonomi i prosjektet til å honorere alle - som ville vært en forutsetning dersom noen skulle blitt honorert. Jeg ønsker altså at alle skal være med på lik linje. Men - alle som er med vil selvfølgelig få den ferdige boka!

- Hvordan organiseres fotograferingene?

Boka vil inneha mange forskjellige settinger og locations, med alt fra én til flere titalls huldre. Noen fotograferinger vil derfor avtales én til én, noen med grupper - og til større samlinger som med "Heim", så vil dette planlegges i god tid i en (lukket) Facebook-gruppe, som alle påmeldte får en invitasjon til.

Fotograferingene vil generelt sett være godt planlagt. Rent praktisk, så tar jeg da kontakt på mail eller Facebook, skisserer idé til setting og location, og så er det opp til hver enkelt om dette høres OK ut. I så fall avtales dato og tid, i så god tid i forveien som mulig. 

- Kan jeg ta med meg noen under fotograferingen for moralsk støtte?

Selvfølgelig! Hvis du ikke har gjort mye fotografering før, spesielt uten klær, så vil jeg egentlig anbefale det. Jeg gjør naturligvis det jeg kan for at ting blir så nedpå og komfy som mulig, men av erfaring vet jeg at de fleste slapper litt mer av med moralsk støtte.

- Hva om jeg har andre spørsmål?

Da sender du dem til post@aleksandernordaas.com, og så skal jeg svare så raskt jeg kan:)